GÜVENLİK KAMERA ÇÖZÜMLERİ

Hedef Elektronik, hızla artan güvenlik ihtiyacının, işletmeleri daha yaratıcı ve daha ekonomik ancak teknolojiden ve kaliteden ödün vermeyen çözümlere doğru ittiği bir dönemde; her türde ihtiyacı karşılayabilecek yüksek teknolojiye sahip ürünleri ile Elektronik Güvenlik sektöründe de varlığını sürdürmektedir.

Hedef Elektronik bu konudaki çözümlerini, detaylı çalışmalarla ve pazarın ihtiyaçlarına uygun olarak seçilen global markalarla yapılan işbirlikleriyle geliştirmiştir. Hedef Elektronik ürün kalitesi, satış ve satış sonrası hizmetlerdeki tecrübesi ve eğitimli bayi kanalı ile bu alanda fark yaratmayı hedeflemektedir.

Hedef Elektronik ev, ofis gibi en küçük kapasiteden, kamu ve özel sektör kurumlarının en yüksek kapasitedeki anahtar teslimi projelerine kadar tüm ihtiyaçlara cevap verecek yapıda; çeşitli teknoloji, özellik ve kapasitelerde güvenlik sistemleri ürünlerini ürün gamında bulundurmaktadır.

 

 

IP Kamera Sistemleri

IP Kamera, üzerinde bulunan sensörler sayesinde görüntüyü yakalayıp bu görüntüleri dijital veriye çevirdikten sonra ağ (network) yardımıyla yetkilendirilmiş kullanıcılara ileten görüntüleme sistemidir.

IP kameraların genel özellikleri;

  • Çalışması için kart, kayıt cihazı vb. çeşitli aparatlara gerek duymayan ileri kamera teknolojisidir.
  • İnternet ve network üzerinden erişim sağlanabilir.
  • IP kameralar, kullanım türlerine göre kablolu ip kamera ve kablosuz ip kamera olarak ayrılmaktadır.
  • IP kameralar üzerinden gelen görüntü ve ses anlık olarak masaüstü / dizüstü bilgisayar, tablet ve mobil cihazlardan izlenebilmektedir.
  • IP kameralar, programlanabilir bir yapıya sahip olduklarından görüntü depolama, hareket algılama, alarm yönetimi (hırsız, yangın vb.) gibi fonksiyonlara sahiptir.

IP kameraların çalışma sistemi, temel olarak yakaladığı görüntüyü kullanıcıya anlık olarak iletmektir. Bu iletimde öncelikle ip kameranın lens ve sensörlerinde oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir. Bu elektrik sinyali, ip kameranın içinde dahili olarak bulunan işlemciye iletilir. İşlemci analog olan bu elektrik sinyalini dijital sinyale dönüştürür. Dijital sinyal, kayıt altına alınabileceği gibi kameraya dahili veya harici olarak bağlı network, ftp server, web server, smtp client üzerinden yayınlanması da mümkündür.

IP kameraların analog kameralardan farkı en başta görüntüyü işleme biçimidir. IP kameralar yakaladıkları görüntüyü sayısal veriye çevirdikten sonra çeşitli yöntemlerle erişim sağlanabilirken, analog kameralar yakaladıkları görüntüyü DVR adı verilen kayıt cihazlara aktarır. Farklı cihazlardan erişim sağlanması, programlanabilmesi, yüksek görüntü kalitesi sağlaması, çalışırken bilgisayara ihtiyaç duymaması gibi özellikler ip kameraların avantajları arasında sayılabilir.

​Bu özellikleri yanı sıra, kurumların işletme ve bakım maliyetlerinin düşük olması, basit bir ara yüze sahip olması, genişlemeye ve programlamaya uygun bir yapısı olması nedeniyle ip kameralar günümüzde daha çok tercih edilmektedir.

 

 

ALARM ÇÖZÜMLERİ

Hırsız alarm sistemleri ev ve işyerlerinde giriş noktalarında (kapı, pencere vb.) bulunan algılayıcılar  vasıtasıyla algılanan hareketin panele alarm olarak iletilmesi ve sesli uyarı vermesi prensibine dayanır.
Manyetik kontaklar ile kapı ve pencerelerin açık/kapalı bilgisi, PIR dedektörler ile ortamda meydana gelen hareketler, cam kırılma dedektörleri ile cam kırıldı bilgisi panele iletilir.

 

Hırsız alarm sistemlerine gaz algılama, su basma, duman dedektörleri de bağlanarak gaz sızıntısı, su baskınları, yangın algılama gibi fonksiyonlar da kullanılabilir. Acil durumlarda panik butonu vasıtasıyla direkt olarak ambulans yada itfaiye yönlendirmesi sağlanabilir.

Sistem algılama yaptığında dahili ve harici sirenler vasıtasıyla sesli uyarı verebilir. Aynı anda önceden belirlenen acil durumlarda ulaşılacak kişiler sistem tarafından otomatik olarak aranabilir yada SMS gönderilebilir. Sistem CCTV ile entegre çalışarak oluşan alarmın video görüntüsünü cep telefonuna yada e-posta adresine gönderebilir. Bu özellik, bir kapının yada pencerenin açılması, ortamda duman algılanması vb. durumlarda alarmın gerçek olup olmadığının teyit edilmesi bakımından önemlidir.

Alarm sistemleri kablolu yada kablosuz olarak projelendirilebilir. Sistem telefon hattı üzerinden haberleşebileceği gibi, GSM modülü ile 3G üzerinden yada direkt internet hattı üzerinden de haberleşebilir.